joi, 18 aprilie 2013

Cateva alimente prietenoase in lupta cu acneea

      De multe ori am auzit afirmatii cum ca ciocolata ar fi un aliment care ar ajuta acneei sa apara. Acelasi lucru despre mancarurile uleioase. Si cum nu este adevarat absolut deloc, e timpul sa lamurim aceste lucruri.
     Este adevarat ca aceste alimente duc la cresterea nivelului de colesterol, insa de la acest fapt pana la a spune ca produc acnee, e cale lunga, si este complet eronat.
     Unul din motivele principale pentru aparitia acneei sunt schimbarile hormonale din corp. Un alt motiv ar fi stresul si o viata agitata, care influenteaza negativ aparitia de acnee.
     Nu este deci o coincidenta, ca acele pustule neaspectuoase si nesuferite, apar si atunci cand suntem pana peste cap cu treaba, si nu mai vedem luminita de la capatul tunelului de atata stres si aglomerare zilnica.
     In acelasi timp, nu numai stresul este un motiv intemeiat de aparitie a acneei, ci si alimentatia haotica, neechilibrata, schimbarile in orarul de somn si chiar lipsa de igiena a fetei, spun dermatologii. Dietele de asemenea afecteaza in mod direct schimbarile din corpul nostru.
     Pentru cei predispusi la acnee, este foarte important sa aiba grija la alimentatie, cu atat mai mult in perioadele de iarna. Pielea este organul cel mai mare din corpul nostru, asa ca este necesar sa o ingrijim pe masura. Hidratarea este extrem de importanta, asa ca beti foarte multa apa, de preferat la temperatura camerei, pentru a avea o piele pe care sa o iubiti.

     Daca ar trebui sa facem un top al alimentelor care ajuta in lupta cu acneea cea nesuferita, iata care sunt acestea:

  • Pestele: acesta este bogat in acizi grasi Omega-3 si Omega-6. Acesti acizi ajuta reducerea inflamatiilor din corp, care duc la inchiderea porilor si aparitia aceei.
  • Nucile: ele contin minerale importante precum Zinc, Seleniu, Magneziu, Vitamina E, Potasiu, Calciu, Fier, esentiale pentru o piele sanatoasa.
  • Avocado: un aliment deosebit de gustos, foarte bogat in Vitamina E, un antioxidant renumit. Avocado reda vitalitate pielii, o hidrateaza, fiind si o sursa importanta de Vitamina C.
  • Strugurii rosii: atat fructul cat si semintele de struguri, sunt extrem de benefice, continand antioxidanti puternici, ce s-au dovedit a fi benefici in lupta cu inflamatiile pielii precum eczemele si psoriazisul.
  • Feniculul: Ingredientul perfect daca esti in cautarea unui aliment care sa iti curete tenul. Acesta imbunatateste digestia, reduce inflamatiile si indeparteaza toxinele.
  • Anghinarea: o sursa excelenta de antioxidanti si Vitamina C, indepartand cu succes toxinele din corp.
  • Orezul brun: este o sursa de Vitamina B, proteine, Magneziu si alti cativa antioxidanti. Vitamina B lupta imptriva stresului pielii, ceea ce va duce la reglarea nivelului hormonilor si la prevenirea eruptiilor.
  • Usturoiul: este un alt superaliment care lupta impotriva inflamatiilor pielii. Usturoiul este bogat intr-o substanta numita ALLICIN, substanta ce distruge majoritatea bacteriilor si virusilor cu care corpul se lupta.
  • Broccoli: este alimentul perfect pentru curatarea pielii. Contine ingrediente pentru cresterea imunitatii, precum complexul de vitamine A, B, C, E si K. Aceste vitamine lupta impotriva radicalilor liberi, rezultatul ducand la o fata luminoasa si curata.
  • Mugurii de lucerna: desi seamana cu iarba, acestia sunt plini de nutrienti ce ajuta la curatarea tenului. Mugurii de lucerna contin enzime vii, ce duc la reducerea inflamatiilor.


 Urmareste si:
 "Ce este acneea si cum o tratam?"
 "Tratamentul acneei severe"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru comentariul dvs. Acesta va fi vizualizat de catre un moderator, si va fi aprobat imediat dupa aceasta.